Sök:

Cheesecaketoppad kaka

Ingredienser
2 dl druvkärneolja eller annan olja med neutral smak
3 dl socker
4 dl grovrivet äpple
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl hackade nötter (kan uteslutas)
saft och skal av 1 citron
1½ tsk kanel
TOPPING:
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
skal av ½ citron
50 g florsocker
Information
Kategori: Desserter
Inlagd av:
Datum: 22 nov
Besök: 3031
Betyg: Betyg för Cheesecaketoppad kaka
Betygsätt
Bild för Cheesecaketoppad kaka

Gör så här:

Portioner: 6-8

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa olja och socker väl, tills det blivit vitt. Blanda i äpple och ägg. Rör ihop de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt citronsaften och rör om. Häll smeten i en välsmord bröad springform (diameter ca 24 cm). Grädda i ca 50 minuter. Låt kakan svalna.

Vispa ingredienserna till toppningen, den ska bli fluffig i konsistensen. Bre toppningen på den avsvalnade kakan. Kakan går utmärkt att frysa
Tom utfyllnadsbild