Sök:

Cheezes med ostbågekross

Ingredienser
3 dl crème fraîche, hårdvispad
3 blad gelatin
150 g grovhackade, skalade räkor:
1 liten, finhackad rödlök
1 finhackad schalottenlök
3 msk hackad gräslök och dill
saften av 1 citron
1 msk fransk senap
1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar
16 tunna formbrödskivor
garnering:
1 dl crème fraîche
5 dl krossade ostbågar
50 g röd stenbitsrom
skalade räkor, citron, gräslök
Information
Kategori: Fisk
Inlagd av:
Datum: 3 apr
Besök: 2122
Betyg: Betyg för Cheezes med ostbågekross
Betygsätt
Bild för Cheezes med ostbågekross

Gör så här:

till 16 st

Så här gör du:
Blanda ner i den hårdvispade crème fraîchen blötlagt och smält gelatin, räkor, lök och örter. Smaka av med citronsaft, senap, salt och peppar.
Ta ut rundlar ur franskbrödskivorna med ett järn, cirka 4 cm i diameter. Gör små bakelser med bröd som botten och topp, och crème fraîchefyllningen emellan.
Garnera bakelserna med crème fraîche på toppen och kanterna. Rulla kanten runt om på ett smörgåspapper med krossade ostbågar.
Sätt bakelserna på fat och klicka på rom, sätt dit en räka på varje samt en citronsnibb och ett gräslöksstrå.

Passar till:
Chilimarinerade havsspett
Citrusmarinerad lax på tonfisk
Färserad laxbakelse
Gazpacho med musselspad
Gösterrin med kräftfärs
Helstekt mandelforell
Labana (färskostdip)
edd
Tom utfyllnadsbild