Sök:

Hälsans fisk

Ingredienser
800g filé av aborre
1 liten kinakål
3 små morötter
1 liten zucchini
2 msk färskpressad citronsaft
salt
peppar
1 tsk provencalska örter
1 liter grönsaksbuljong
4 portioner
Information
Kategori: Fisk
Inlagd av:
Datum: 22 maj
Besök: 1708
Betyg: Betyg för Hälsans fisk
Betygsätt
Bild för Hälsans fisk

Gör så här:

1. Halvera kinakålen och ta bort dfen vita stammen. Skölj kålen och strimla i fina strimlor.

2. skölj och skala morötterna och zuccinin i mycket tunna skivor.

3. Skölj fiskfiléerna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Droppa över citronsaften.

4. Blanda grönsakerna och lägg dem i ångkoksinsats. Lägg fisfiléerna ovanpå. Salta, peppra och strö över örterna.

5. Koka upp bujongen i en kastrull. Botten bör vara täckt med minst 3 cm vätska. Sätt ångkoksinsatsen ovanpå. Täck över med tättslutande lock och låt fisken och grönsakerna ångas i 7-10 min.

6. Värn 4 tallrikar i ugnen. Lägg upp fisken och grönsakerna på tallrikarna och droppa över lite buljong. Servera med bröd


Variation:

Istället för att använda aborre, som är en sötvattenfisk, går det utmörkt att använda kungsfisk eller torsk istället. Servera fisken med bröd, en knaprig grönsallad och/eller nypotatis.


En enkel regel för att laga fisken är:

Skölj, syra och salta - d v s skölj av i kallt rinnande vatten, droppa över citronsaft och salta precis innan tillagning.
Stick ner spetsen på en kniv i den tjockaste delen av fisken. om spetsen blir varm så är fisken färsdig.
Tom utfyllnadsbild