Vårsallad med jordgubbar och skinka

Ingredienser
5 dl vatten
1 msk ättiksprit
1 tsk salt
4 ägg
½ isbergssallad
½ gurka
½ l (250 g) jordgubbar
1 knippa rädisor
100 g rökt skinka
DRESSING
2 dl lättcrème fraiche
½ msk vinäger
½ msk brun farin
2 krm salt
1-2 tsk gurkmeja
2 msk hackad gräslök
Information
Kategori: Sallader
Inlagd av:
Datum: 25 okt
Besök: 2238
Betyg:

Gör så här:

Portioner: 4
Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Knäck äggen och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 5 min. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Putsa kanterna på äggen.

Skölj och strimla sallad och gurka. Skölj ev jordgubbarna. Snoppa och skiva dem. skölj och skiva rädisorna. Strimla skinkan. Blanda salladen med gurka, jordgubbar, rädisor och skinka på ett fat. Lägg på äggen. Blanda samman ingredienserna till såsen. Ringla lite sås runt äggen och servera resten till.

Servera med rostat bröd.


Ett recept från www.grr.se/recept

Tom utfyllnadsbild