Sök:

Kategori: Fest & Högtider

Tomten ;)Betyg på Tomten ;)

Ditt betyg: (Sätt betyg så visas automatiskt nästa)

Foljande berakningar bor vara pa sin plats om man vill veta om tomten finns eller inte:

Det finns omkring 2 miljarden barn på jorden, Men nu besöker ju inte tomten muslimer, hinduer, judar lr buddhister, vilket reducerar antalet till 15%, lr 378 miljoner. Med ett världsgenomsnitt på 3,5 barnhushåll är det sålunda 108 miljoner hushåll att besöka, om vi kan anta att det finns minst ett snällt barn i varje hus.

Jultomten har pga jordens olika tidszoner och rotation ca 3,5 timme på sig att jobba, om vi antar att han reser västerut, vilket blir mest logiskt. Han besöker sålunda 967,7 hem per sekund. Det betyder alltså att för varje kristet hem med minst ett snällt barn, så har tomten ca 11000 sekund till att parkera släden, springa ut, hoppa ner i skorstenen, dela ut julklappar, hoa 3 gånger, klämma 2 snapsar, upp genom skorstenen, in i släden o dra iväg till nästa hus.

Om vi antar att alla hem som ska besökas är jämt fördelade är det ca 1 km mellan varje hus i genomsnitt. Tomten färdas sålunda ca 100 miljoner km, toabesök o andra pauser räknas inte. Med andra ord så flyger tomtens släde med en hastighet av 1000 kmsek (3000 gånger ljudets hastighet). Som jämnförelse kan nämnas att den snabbaste farkost som människan hittills skapat, rymdsonden Ulysses, färdas ca 50 kmsek. Som kuriosa kan även nämnas att en normal, frisk, ren kan komma upp i en hastighet av ca 30 kmtimmen.

Lasten i släden är ett annat intressant objekt. Om vi antar att varje barn får klappar motsvarande 1 kg, har släden en last på 500 000 ton, tomtens vikt är inte inräknad. På land kan en normalstark ren dra ungefär 200kg. Även om vi antar att de speciella flygande renare kan dra en vikt 10 gånger denna så kommer släden inte röra sig ur fläcken om inte tomten skaffar fram ca 360 000 dragvilliga renar. Detta kommer att ge släden en samlad vikt på ca 600 000 ton. 600 000 ton, som flyger med en hastighet på 1000 kmsek alstrar ett enormt luftmotstånd. Detta kommer att hetta upp renarna, ungefär som en meteorit som inträder i jordatmosfären.

De två ledarrenarena kommer då att absorbera en energi motsvarande 14 300 trilliarden joule per sek (14 300 trilliarder watt - en glödlampa är oftast på 40 watt lr 60 watt). Ledarrenarna kommer helt enkelt att brinna upp omedelbart o de bakomvarande kommer att utsättas för en ljudvallsbang o därefter själva brinna upp. Alla renarna kommer att möta sin anfader på mindre än 4,26 tusendels sekunder, det vill säga vid tomtens femte hus.

Detta är dock hypotetiskt, för då släden accelererar från 0 till 1000 kmsek på en tusendelssekund, så kommer alla i släden att bli utsatta för en g-kraft på 17 500 gånger större än tungdkraften. En tomte på ca 150 kg (vikten är uppskattad efter existerande kopior) skulle naglas fast i bakre delen av släden motsvarande en vikt av ca 3 miljoner kg, vilket ögonblickligen skulle krossa varje ben i hans kropp o förvandla honom till en våt fläck.

Slutsaten bör bli; att om tomtejäveln någonsin levat så är han definitivt död nu.
Inlagd avInlagd av: Ylva Betyg för detta skämtBetyg: 2 Antal besökare av detta skämtBesök: 16874 Tipsa en vän om + Tomten ;)Tipsa en vän Skriv ut Tomten ;)Skriv ut Facebook


Direktlänk till detta skämt:

http://www.grr.se/roliga-historier/fest-hogtider/tomten-.aspx
Tom utfyllnadsbild