Sök:

Mintchokladkaka

Ingredienser
100g smör eller margarin
100g mintchokladkakor, t ex. After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr : 150g mintchokladkakor, t ex. After Eight
Information
Kategori: Bakverk
Inlagd av:
Datum: 3 apr
Besök: 3677
Betyg: Betyg för Mintchokladkaka
Betygsätt
Bild för Mintchokladkaka

Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant .
Smält smöret i en kastrullpå svag värme .
Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna .
Låt smälta och rör till en jämn smet .
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga .
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten .
Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader .
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med minkakor .
Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och breda sedan ut dem så att de täcker hela toppen .
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant .
Förvara svalt .
Tom utfyllnadsbild