Sök:

Köttgryta med paprika

Ingredienser
500g lövbiff
3 dl långkornigt ris
1 av vardera röd, grön och gul paprika
2 blekselleristjälkar
1 gul lök
1 mask rapsolja
Marinad:
1 ½ dl kinesisk soja
1 dl sherry eller kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk eller ½ tsk mald ingefära
2 krm nymald svartpeppar
4 portioner
Information
Kategori: Kött
Inlagd av:
Datum: 22 maj
Besök: 3379
Betyg: Betyg för Köttgryta med paprika
Betygsätt
Bild för Köttgryta med paprika

Gör så här:

1. Börja med att blanda soja och sherry ( kycklingbuljong ) till marinaden i en skål. Pressa i vitlöken och rör ner ingefära och peppra.

2. Skär köttet i tunna strimlor och lägg marinaden. Täck över och ställ kallt medan resten förbereds. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, hacka sellerin och löken. Hetta upp en stekpanna eller wok och värm upp oljan.

4. Ta upp och torka köttet. Spara resten av marinaden. Stek köttet någoin min tills det inte längre är rött. Lägg i paprika, selleri och lök, låt allt fräsa samman i ca 5 min.

5. Häll marinaden över och gör ett snabb uppkok. Grönsakerna ska fortfarande kännas krispiga. Servera genast.
Tom utfyllnadsbild