Sök:

Ungsomelett med kantarellstuvning

Ingredienser
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt, vitpeppar
1 liter kantareller
smör till stekning
2 tsk salt, 2-3 krm peppar
3 dl visp- eller mellangrädde
maizena
Information
Kategori: Pajer
Inlagd av:
Datum: 30 mar
Besök: 5034
Betyg: Betyg för Ungsomelett med kantarellstuvning
Betygsätt
Bild för Ungsomelett med kantarellstuvning

Gör så här:

För 4-6 pers

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa mjölet me dlite av mjölken till en slät redning. Blanda med resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt svalna.

3. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll smeten i en smord ugnssäker from. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

4. Ansa svampen och skär den i ev mindre bitar. Smörstek svampen tills den är genomstekt. Salta och svartpeppra.

5. Späd med grädde och red med maizena till önskad konsistens. Krydda ev med mer salt och peppar.

6. Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja eller annat grönt.
Tom utfyllnadsbild